För oss som är födda på sjuttio- och åttiotalet är Hugo en välkänd figur. Jag spelade inte så mycket själv, men jag såg på tv när andra spelade och gillade det massor! Därför var jag förstås tvungen att ladda ner och testa det nya spelet Hugo Retro Mania nu när det dök upp i app store.

Det första som slår mig när vi börjar spela här hemma är att Hugo verkar ha hamnat i målbrottet och pratar väldigt annorlunda. Efter en stund slipper vi dock den nya rösten, för vi stänger av ljudet för att slippa den enformiga musiken som även femåringen tröttnar på. I övrigt kommer vi inte så långt, gruvspelet är ganska svårt och rätt enformigt och femåringen tröttnar snabbt. Lite av en besvikelse faktiskt. Var det inte roligare än så här?

När jag luskar lite och ställer några frågor till Mogens Agger som jobbar på danska Krea Medie som står bakom nylanseringen av Hugo så klarnar det dock lite. Det visar sig att Hugo visades på tv i över 40 (!) länder back in the day och Krea Medie köpte Hugo-rättigheterna för ca tre år sen för att jobba med det kända trollets återkomst. De har tagit åt sig av kritiken som även syns i recensionerna i app store och jobbar nu på att ge Hugo sin rätta röst tillbaka. Hugo ska finnas för flera plattformar och spelet ska även utökas med den klassiska labyrintbanan och en lätt och svår nivå i high score-delen. Stora planer för Hugo under 2012 alltså – men jag som känner mig snuvad på det roliga väntar nog med att spela igen tills jag ser lite sköna uppdateringar. Lovar att återkomma med en ny recension då.

Finns för: iPhone, iPod touch och iPad.
Pris: 7 kr
Version: 1.0.o
Språk: Danska, svenska, holländska.
Storlek: 17.8 MB
Betyg: